Na Slovensku v pondelok pribudlo 91 nakazených vírusom COVID-19

08.09.2020 Prešov

Bratislava 8. septembra (TASR) - Na Slovensku v pondelok (7. 9.) pribudlo 91 nakazených novým koronavírusom, ich celkový počet tak stúpol na 4727. Laboratóriá otestovali 2891 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 77 pacientov, nepribudlo žiadne úmrtie. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Pozitívne testovaní boli podľa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR boli vyšetrení v okresoch Bratislava (31), Nitra (13), Tvrdošín (6), Humenné (3), Malacky (3), Púchov (3), Senec (3), Šaľa (3), Trnava (3), Michalovce (2), Pezinok (2), Prievidza (2), Ružomberok (2), Senica (2), Skalica (2)a Trebišov (2). Ďalšie prípady zaznamenali aj v okresoch Banská Bystrica (1), Kysucké Nové Mesto (1), Liptovský Mikuláš (1), Nové Zámky (1), Považská Bystrica (1), Prešov (1), Vranov nad Topľou (1), Zvolen (1) a Žilina (1).
"Je medzi nimi 53 žien a 38 mužov, sú vo veku od jedného do 90 rokov," priblížil rezort zdravotníctva.

V nemocniciach je hospitalizovaných 110 ľudí s podozrením na COVID-19 alebo potvrdeným ochorením. Z nich má potvrdené ochorenie 90 pacientov. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 17 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje sedem pacientov.

Slovensko dosiaľ eviduje 37 úmrtí v súvislosti s novým koronavírusom. Počet aktívnych prípadov je aktuálne 1777. Celkový počet ukončených laboratórnych testov dosiahol počet 360.636.

V Bratislavskom kraji pribudlo 39 nových prípadov ochorenia COVID-19

Epidemiológovia zistili 39 nových pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19 v Bratislavskom kraji. TASR o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Katarína Nosálová. Spresnila, že ide o 21 žien a 18 mužov.

Najmladšie je jednoročné dieťa, najstarší je 72 ročný muž. Prípady sa podľa jej slov vyskytli vo všetkých okresoch Bratislavského kraja. "Medzi pozitívnymi osobami sú importy zo zahraničia, ako napríklad z Francúzska, Ukrajiny, Slovinska a Srbska. Ďalej evidujeme prípady, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s už pozitívnymi osobami na COVID-19 a aj sporadický výskyt v rámci celého Bratislavského kraja," uviedla.

Podľa hygienikov niektoré osoby mali príznaky ochorenia spôsobeného novým koronavírusom, ako napríklad kašeľ, teplotu, bolesti svalov a kĺbov. Epidemiologickú situáciu v kraji dôkladne sledujú.

Nosálová dodala, že RÚVZ verí, že opatrenia nariadené bratislavským úradom zamedzia nekontrolovateľnému šíreniu ochorenia spôsobeného novým koronavírusom v kraji.
 

Vyberte región